Rutor och ränder och en återupplivad Clapotis

Bilden visar ett köksbord på vilket det ligger rader med lapptäcksrutor i olika färger: rött, blått, grönt, rosa, mintgrönt, grått.

Nu har jag sytt ihop rutorna från häromdagen, på ena ledden.
Det blir en ganska långsmal (på höjden) quilt eftersom jag tänker mig att den ska hänga på en vägg där utrymmet på bredden inte är så stort.

På ett vitt köksbord ligger en trave ihopsydda tyglappar i olika färger.

En mörkturkos stickning, en blivande sjal, draperad över mitt knä.

När jag rotade runt i mitt garn-/sy-/kontors-/gästrum för ett par dagar sedan hittade jag ett UFO* som legat i sin påse i flera år nu; en Clapotis (ej Ravelry-länk). Ett jätteroligt mönster att sticka och resultatet blir en väldigt användbar sjal (detta är min tredje Clapotis). Att denna hamnat i skymundan och inte stickats på beror delvis på att jag inte riktigt gillar garnet. Eller, jag gillar det men det är inte ett jag tycker mycket om att sticka med. Den färdiga sjalen kommer att bli fin, men vägen dit är inte lika njutbar som jag föredrar.

Garnet heter Soft Silk och kommer från BC Garn. Det är 100% silke, råsilke har jag för mig. Det är ojämnt och lite stumt, det är det som gör att jag inte riktigt gillar att sticka med det. Men, resultatet kommer att bli väldigt fint tror jag (detta är första gången jag stickar med Soft Silk).

Färgen är jätteknepig att fotografera, den ser blå ut men är mer åt turkos i verkligheten,med en lyster som inte alls kommer fram på bild. Jag har totalt 3 härvor men tror inte jag pallar att sticka upp alla, vi får se.

* UFO betyder på sticknördiska UnFinished Object

En mörkturkos sjal i silkegarn ligger utbredd på ett grått fårskinn.

Sjalen stickas som en romb, med släppta maskor med jämna mellanrum (ser att jag glömt pilla ner en maskrad ordentligt, jag gör oftast det när sjalen är färdigstickad men gjorde lite nu för att visa här). Jag minns när jag stickade min första Clapotis för många år sedan, hur läskigt det var att släppa en maska så här. Vanligtvis är det ju något man vill undvika till varje pris. 🙂

Närbild av ett turkost garnnystan på ett grått fårskinn.

Bilden visar ett kort med en uggla och en räv och texten Hello, på, samt en härva garn i gröna nyanser.

Även i brevlådan fanns det garn igår. Titta så ljuvligt! Det är en födelsedagspresent från en twittervän jag tycker så mycket om. Hen vet sannerligen vad som får mitt hjärta att ta extra skutt. 🙂

5 kommentarer

 1. Tack för inspirationen o länk!
  Den här måste jag prova!! Knepigt m alla eng. stick-förkortningar…

 2. Alla tappade maskor ger en jättefin och spännande effekt.
  Hur hinner du med allt fint hantverk🤔😊 // Kristina

  1. Author

   Det blir inte färdigt i samma takt som jag startar projekten… 😀


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *