Höns = glädje

En gammal stege vi hittade fick flytta in i hönsgården, det var populärt! Höns älskar att sitta på grejer, gärna högt upp.

Ja, de sitter väldigt gärna på människor också, inte bara pinnar och stegar och andra grejer. 😉
Han är himla fin, FFG-tuppen, eller hur? Har fått så tjusiga stjärtfjädrar. Han är supermysig, väldigt social och trevlig.

Så här ser det ofta ut när jag är i hönshuset. Tuppen kommer nästan alltid och sätter sig på min axel – ofta sitter han där medan jag går omkring och grejar. 😀

Alla vill vara med!

Häromdagen fick de komma ut fritt på gården för första gången. Vita tuppen och hans damer gick ut precis utanför hönsgården men fegade ur och gick in igen. PR-gänget, Welsumer-hönan samt SB-hönan däremot, gav sig iväg på upptäcksfärd.

Michelin (katten) funderade länge över vad de där typerna ÄR egentligen, övergick sedan till att käka gräs tillsammans med dem en stund innan han drog iväg på musjakt. Inga som helst problem att ha honom och hönsen tillsammans med andra ord. Hönsen brydde sig inte nämnvärt heller.

Det är verkligen fantastiskt roligt att ha höns, de är sånt trevligt, roligt och knasigt sällskap, man blir glad! Jag vill gärna ha fler Silverudds Blå och Welsumer, funderar på någon mer ras också.

Skissar idag lite på ett litet hönshus här nere vid stugan, men säg inget till Rickard. 😀

2 kommentarer

  1. Har ni lagt ner bloggen?

  2. Har ni lagt ner bloggen?Eller finns du någon annanstans?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *