Livet på landet

…är verkligen heeelt underbart!

Känslan att skörda sådant man odlat själv… Morötterna är såå goda!

Jag sitter hos hönsen mycket, dels för att de ska vänja sig vid mig och lära känna mig och dels för att ja man blir alldeles lycklig av dem ju.

De kommer gärna och sätter sig på mig nu.

 

Majs är vääldigt populärt! Jag matar dem ur mina händer och i mitt knä, så att de ska lära sig att den här människan, henne får man godis av. Jag får nu klappa de flesta av dem och även hålla dem. Mys!!

Det pysslas och grejas överallt på gården. Rickard får massor gjort, jag inte så mycket. Jag kan göra så himla lite i taget, men det är ok, det blir klart när det blir klart.

De här stolarna hör till lillstugan och ser ju rätt bedrövliga ut. Jag håller på och slipar bort rost och färgflagor och sen ska de få ny färg, för det är inga fel på skicket i övrigt. Det blir vita “stommar” och dalablått på trädelarna.

I den här lådan precis utanför lillstugan ligger bokashi, gräsklipp och lite sånt och gottar till sig. Nästa år ska jag sätta remonterande jordgubbsplantor i den, som de som hyr stugan får plocka och njuta av.

5 kommentarer

 1. Så himla fint och härligt ni tycks ha det! Bokashi är verkligen toppen! Morötter sådde jag däremot för sista gången i år. Hittills har de blivit alldeles uppätna av kastanjeborrarna (gissar att det är av dem). Bättre då att använda jorden till annat 🙂
  Har ni tänkt hyra ut stugan nästa år alltså?

  1. Author

   Våra morötter har fått vara ifred, tack och lov. Himla glad för det!

   Japp, från och med våren kommer man att kunna hyra lillstugan, antagligen via Airbnb. 🙂

  1. Author

   Det är en sån glädje! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *