Lilla mudden

mudden

Stickade muddar värmer skönt när man bara känner sig lite kulen, i glipan mellan vante och jackärm eller när man jobbar vid en dator, t.ex.

Muddar är också perfekta restgarnsprojekt – de här är stickade av rester av Araucania Nature Wool jag hade liggande. Det gick bara åt några gram per mudd. Garnalternativ kan t.ex. vara Raggi, Lettlopi, Malabrigo Worsted. Garn som betecknas som “Aran”, d.v.s. 18 maskor/10 cm.

Jag stickade med stickor 3,5 mm.

Mudden är 9,5 cm tvärs över när den ligger platt på bordet, så jag har ca 18-20 maskor/10 cm i masktäthet.

Jag lägger upp 40 maskor och stickar sedan så här:

Varv 1: 2 räta, 2 aviga.
Varv 2: Alla räta.

Upprepa dessa två varv tills mudden är den längd du vill ha den. Mina är 8 cm.

1 kommentar

  1. Hej! Va fint det var med våffelstickningen! Jag undrar om du skulle kunna förklara lite mer hur du gör på handvärmarna med “På nästa varv lägger du upp 4 nya maskor ovanför de avmaskade” Hur gör man det? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *