Håll nacken varm i vinter

Värmande halstub i Lettlopi i hålkrusmönster.

Garn: Istex Lettlopi. Jag har stickat i 0054 Light Ash Heather och 9434 Crimson Red. Min tub väger 90 gram, så detta är perfekt att sticka med garnrester från andra projekt.
Stickor: rundsticka 5 mm eller det som ger dig ca 16-18 maskor/10 cm. Det är ju inte supernoga med passformen på en sån här tub, men se till att du får huvudet genom den. 😉

Lägg med din basfärg (min basfärg här är den ljusgrå) upp 100 maskor, slut till en ring (kolla noga så du inte snor maskorna!).
Sticka 1 rätt varv, 1 avigt varv, 1 rätt varv.
Börja nu med hålkrusmönster enligt följande:

Varv 1, grått: alla räta
Varv 2, grått: alla aviga
Varv 3, 4, 5 och 6, rött: *lyft 1 m avigt med garnet bakom arbetet, 3 räta*, upprepa mellan * och * varvet ut.
Varv 7, grått: alla räta
Varv 8, grått: alla aviga
Varv 9, 10, 11 och 12, rött: *2 räta, lyft 1 m avigt med garnet bakom arbetet, 1 rät*, upprepa mellan * och * varvet ut.

Sticka varv 1-12 tills du tycker att du börjar bli nöjd med “höjden” på arbetet (jag stickade 6 omgångar 1-12) och sticka sedan, i grått:

1 rätt varv
1 avigt varv
1 rätt varv
1 avigt varv
1 rätt varv
1 avigt varv

Maska av, fäst trådar. Håll dig varm! 🙂

Inspirationen till tuben kommer från den fantastisk fina boken “Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor” av Madelaine Jansson och Lotta Bengtsson. Du kan köpa dem direkt från dem, via deras fina blogg 2stickare. 200 kr plus frakt kostar den och den är verkligen fin, en riktig bra att ha-bok i stickhyllan! Kolla in deras blogg också, den är fin och de har många fina aktiviteter; soppslöjd t.ex. Hur mysigt låter inte det?! Nästa soppslöjd sker på tisdag, i Stockholm, du kan läsa mer om det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *