Att fylla 50 i en pandemi

Ja det blev förstås inte den tredagarsfest jag hade planerat till min 50-årsdag, men det blev otroligt fint ändå!
Christian, min yngste, karantänade i 2 veckor innan så att han skulle kunna komma hit och bo här hela helgen och i lördags hade vi kalas här på gården. Vi fixade så att vi kunde sitta utomhus i våra respektive grupper: vi här på gården + Christian i en, min äldste (Andreas) och hans sambo (Nathalie) och lilla Alfred (hunden alltså) i en och Inge och Jussi (Christians farmor och farfar) i en. Funkade fint! Vi hade förberett så att alla skulle sitta under tak om vi fick regn, men regnet höll sig borta hela tiden och vi hade en superfin eftermiddag tillsammans.

Vinden kylde oss ibland men solen vägde upp rätt bra och det var så himla fint att få fira tillsammans med de som betyder så mycket för mig.

Maten dukade vi upp i ladan, det funkade fint. Vi turades om att gå och ta, så att vi höll avstånd mellan de olika grupperna.
Maten beställde jag av Tiveds Lanthandel och den var, som väntat när man har med dem att göra, supergod! Deras egenrökta skinka, olika korvar, diverse ostar och två sorters fantastiskt gott bröd. Till det hade jag gjort en sallad och köpt potatissallad och några kalla såser.

Jag hade satt upp en liten tipspromenad som övriga fick gå, så man fick upp värmen lite. Kluriga frågor om mig och om året 1971.

Lille gulle-Alfred. 🙂

Jag fick så otroligt fina presenter, bl.a. denna Firebox Stove som jag ser fram emot att använda på mina utflykter. 🙂

Av Rickard fick jag också ovanstående presentkort. Wow, bara wow! Ingela är en fantastisk fotograf så detta känns helt underbart!
(Du kan läsa om henne här och här. Hon finns också på Twitter som @severustbaum och här kan du också se en del av hennes bilder.)
Alltså… wow!! 🙂

Av Andreas, Christian och Nathalie fick jag en present som gjorde mig så otroligt rörd. En videohälsning från Sean Astin som spelade Sam i Sagan om ringen-filmerna!! Och ja, visst är den gjord på beställning, men den är så fin, den är rätt lång och så himla fin, och rolig! Och allra mest rörd blev jag (och blir fortfarande när jag skriver om det) över att de gjorde detta för mig, det är så himla, himla fint! De vet hur enormt mycket jag älskar de filmerna. 🙂

Både fredag och lördag kväll spelades det diverse sällskapsspel också, något vi alla här är väldigt förtjusta i.
Jag hade köpt två nya spel, När då då? och Ordglapp och båda var roliga. När då då? blev favoriten och spelades många gånger. Man ska sätta olika händelser i rätt ordning tidsmässigt. Knepigt, men kul! Det blev också Ticket to Ride som är ett riktigt favoritspel det också.

På själva 50-årsdagen, i onsdags, ägnade jag mig åt stickning utomhus på min altan större delen av dagen. Härligt väder, en ljudbok och roliga stickprojekt, det kändes alldeles lagom eftersom jag fortfarande var trött efter kalashelgen. På kvällen åkte vi och köpte middag från Burger King och tog med den till favoritstället vid Grässjön. En såå fin kväll!

Ja, klart jag delade med mig. 🙂

Jag är så tacksam för livet, så tacksam. Hälsan må det vara lite si och så med, men jag lever och de jag älskar mest i världen lever och vi kunde fira min 50-årsdag tillsammans och det betyder såå mycket!

/Ulrika

7 kommentarer

 1. Så härligt! Alltihop. Faktiskt låter det så mycket bättre än en stor fest (tycker jag).
  Men jag har helt missat att ni ska gifta er!

  1. Author

   Det blev alldeles oerhört fint, detta. jag är verkligen supernöjd! 🙂

   Vi har nog mest pratat bröllop på Twitter, det är där vi hänger mest. 🙂 Det var tänkt att ske i år, men ja…pandemi, som sagt…så det blir 2022 istället.

 2. Ja du visar verkligen en härlig dag med dina fina bilder och trevliga text.Precis som du brukar.
  Att fylla femtio är faktiskt inte så hemskt som många säger.
  Jag hade lyckan att kunna ha en fest då jag fyllde för x antal år sen och den gav många varma minnen så som du har fått nu. En riktig god karamell att suga på i många år framöver och nästa karamell väntar visst runt hörnet
  såg jag🦋// Kristina

  1. Author

   Jag tycker bara det var fint att fylla 50 men så har jag ingen som helst åldersnoja heller. 🙂

 3. så himla glad jag blir av att läsa om ditt födelsedagsfirande. Så mycket värme och kärlek som kommer igenom både bilder och text.

  Grattis i efterskott 🎂

  1. Author

   Tack snälla! <3
   Ja det var ett väldigt, väldigt fint firande!

 4. Så roligt att läsa om er i Bomberget. Jag är glad att ni tycks trivas. Gratulerar i efterskott till 50-årsdagen! Vi tycks ha samma smak, när det gäller sällskapsspel, Jag har också När Då Då? Roligt att vi fick titta runt hos er, ni har så många roliga ideer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *