Vårnjut

Bilden visar mitt knä med en stickning på - en halv socka i regnbågsfärgat garn. Nedanför altanen skymtar Qvick (hunden).

Idag är det sannerligen ljuvligt att leva! 10 grader varmt och just varmt. Så där så att man kan sitta ute utan tjocktröja, och bara njuta av solvärmen.

Vi har varit till återvinningen med kartonger, plast, konservburkar och glas – vi källsorterar allt och det är inte klokt vad det fylls på snabbt – speciellt plast! När man kan gå i mataffären och välja själv är det lite lättare att minska plasten, men beställer man online är utbudet mer begränsat och det märks, min påse med plast blir full på några dagar bara. Det är verkligen galet hur mycket som förpackas i plast helt i onödan!

Katten (Michelin) ligger i solskenet på altanen och tvättar sig. Michelin är vit, svart och brun.

Nu sitter vi i alla fall ute i vårsolen och njuter: katten, hunden och jag. Fåglarna sjunger, något surrade förbi nyss och jag har sett ett helt gäng fjärilar.

Katten (Michelin) ligger i en hög torra löv i solskenet, blundar och njuter. Michelin är vit, svart och brun.

Hunden Qvick väntar på att jag ska kasta bollen.

En selfie på mig (Ulrika) där jag sitter i solen och njuter.

Man behöver inte så mycket för att vardagen ska bli alldeles njutig. Inte jag i alla fall. Solsken, naturen, skogen. Att sitta på altanen och sticka i det, det räcker väldigt, väldigt långt. Ikväll blir det en film och kyckling- och mandelpasta till middag (recept här). Jag hoppas på fint väder i helgen (eller åtminstone inte regn) så vi kan fixa några utomhusprojekt.

2 kommentarer

 1. Jag tänker också på det där ibland, hur lite som behövs för att livet ska kännas bra. Solsken, en bra bok eller en promenad i naturen.
  Läste receptet och blev sugen på att laga rätten. Kanske imorgon? Hopoas att solen skiner på dig hela helgen. 😊

  1. Author

   Maten blev jättegod så jag kan absolut rekommendera att prova det receptet! Goda smaker ihop verkligen.

   Tack och jag hoppas du får en riktigt njutig helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *