Testing, testing, hörs jag?

Bloggen har varit sorgligt eftersatt länge men nu ska det bli ändring på det. Vi har spännande planer och projekt på gång här på gården! Utökning av odlingar sätts på paus ett tag för det vi nu ska göra kommer att ta så pass mycket tid och ork att det är bäst att inte dra igång för mycket annat samtidigt. Mer än så avslöjar vi inte just nu. 😉

Vi lever väldigt (självvalt) isolerat för att göra allt vi kan för att inte drabbas av Covid så ibland känns det som att det inte finns något att blogga om men det gör det ju, vi gör ju saker här hemma! Till exempel så har Hjördis och Gösta flyttat in. Detta är Hjördis:

En liten handdragen kärra i grön metall, fylld med påsar, trasmattor och lite annat.

Helt suveränt bra att slippa kånka grejer, speciellt för mig. Hon känns rejäl och stadig, med bra däck, och hon gör verkligen vardagen enklare.

Jag har stickat två par sockor, till mig själv för en gångs skull.

Två fötter med stickade raggsockor på. Raggsockorna är randiga i vitt, grått, gult och turkost.

Dessa är Mellanraggi i färgen “Aqua pastel flower”.

Två fötter med stickade raggsockor på. Raggsockorna är randiga i vitt, grått, gult och turkost.

Två fötter med stickade raggsockor på. Raggsockorna är randiga i vitt, grått, gult och turkost.

Två fötter med stickade raggsockor på. Raggsockorna är randiga i vitt, grått, gult och svart.

Detta är ett Novita-garn som jag tyvärr inte minns namnet på.

Två fötter med stickade raggsockor på. Raggsockorna är randiga i vitt, grått, gult och svart.

Två fötter med stickade raggsockor på. Raggsockorna är randiga i vitt, grått, gult och svart.

Det har varit ordentligt ruskväder rätt ofta på sistone, så det blir mest inomhusaktiviteter. Jag har börjat sy kläder igen, efter många års uppehåll. Med mina funktionsnedsättningar + utmattningssyndrom tar varje plagg trettifjorton gånger längre än det borde, men jag fokuserar på att det faktiskt går, även om det går låååångsamt. Jag har ett eget mönster som jag syr trikåklänningar efter. Helt perfekt för jag får klänningar som passar just mig, i färger och mönster jag gillar och sällan hittar i butiker. Dessutom anpassade så att de inte skaver o.d. – lever man med konstant smärta blir man extremt känslig och bara att ha kläder på sig kan kännas som extra smärta. Så, bara en massa plus! Att en frisk person skulle sy klänningen på ett par timmar, max, men det tar mig flera dagar får vara en skitsak i sammanhanget, så det så.

En gul klänning med stora rosa och orange blommor och gröna blad.

En gul klänning med stora rosa och orange blommor och gröna blad.

En klänning hänger på en galge. Klänningen har grå sengångare och gröna blad på en svart botten.

En länning med grå sengångare och gröna blad på en svart botten.

Jag sitter i en fåtölj och sträcker ut benen framför mig. På fötterna har jag röd och vitrandiga stickade strumpor och jag har en svart och vitrandig klänning på mig.

En bild på mig iförd en svart och vitrandig klänning och en limegrön stickad sjal.

En klänning hänger på en galge. Klänningen är grå med muminfirgurer i vitt, turkost, svart och grått.

En klänning med orange rävar och färgglada blommor, fåglar och växter, på mörkblå botten.

En bild på mig iklädd en färgstark klänning med orange och cerisa blommor.

Jag har några till, de får vara med i ett annat inlägg när jag hittat bilderna.
Alla klänningar är i alla fall sydda efter samma mönster. Jag varierar ibland längden och vilka sömmar jag använder, men i övrigt är de likadana. Jag ska experimentera lite med annan sorts fickor (för fickor är ju ett absolut måste!) och att kanske bandkanta halsöppningen istället för infodring och lite sånt. Det är himla smidigt att ha ett grundmönster i alla fall, som man vet fungerar och som man är nöjd med.

Jag får många frågor om var jag hittar alla roliga tyger, så här får ni mina favoritbutiker för just trikåtyg:

Vintage in my heart
Rino
Rosa Huset
Bernt i Lund
Ljuva Ljungas Juveler
Zannaz

Jag håller också på att sy en kjol av en klänning jag slaktat. Köpte klänningen för nästan två år sedan och den har bara hängt i garderoben eftersom den var helt fel modell för mig (mycket p.g.a. att jag är så kort – klänningens midja hamnade vid mina höfter). Nu blir det något annat istället, något jag förhoppningsvis (jag har ritat ett eget mönster fritt ur huvvet bara så man vet ju inte…) kommer att använda. Jag älskar tyget!

Bilden visar ett mörlblått tyg med turkosa blad och röda och gula blommor. Ovanpå tyget ligger en bit mönsterpapper fastnålat.

Nu blev det ju mest stickning och sömnad, men det kommer mer verkligen gårdsrelaterat innehåll också framöver. 🙂

6 kommentarer

 1. Jaa, du hörs. Tydligt och klart. Så himla kul med denna överraskning😊
  Nu när du har sagt A så ser jag med spänning fram emot att få läsa mer om B.
  Klänningarna……..👌👏

  // Kristina

  1. Author

   Plötsligt händer det. 😀
   Kanske kom blogglusten med vårkänslorna. 🙂

  1. Author

   Tack!! Så himla fint att höra!

 2. Vem var du nu igen.. 🤗 😂

  Läckra klänningstyger.. så mycket färg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *