Stickning i pandemitider

Håller du dig hemma för att undvika smitta just nu? Du kanske är i karantän? Perfekt tillfälle att lära sig sticka så jag tänkte ge några förslag på bra resurser:

Ravelry – ett paradis! Ett levande community med ca 9 miljoner användare. Mängder med mönster, både gratis och betalmönster, och en fantastisk sökfunktion där du kan söka på garntyp, typ av plagg, konstruktionsvarianter och mycket, mycket mer. Du måste registrera dig men det är gratis.

Järbo Garn har många bra gratis mönster och i deras blogg finns massor med bra tekniktips, en stickskola m.m.

Hos Queen of Kammebornia finns, förutom att Sofia är en underbar människa och skriver och fotograferar så väldigt fint, mycket om stickning och en massa bra tips.

Barbros stickning har också massor med gratis mönster.

Hos Novita finns en stickskola, och här finns en från Strömsö. Stickhjälpen har också en stickskola.

Knitty har en massa gratis mönster och mängder med bra tekniktips.

Billigt-garn.net har en massa fiffiga tips för både stickning och virkning.

Sveriges stickförening Sticka! har också mycket bra mlnster och tips.

Det är tufft för väldigt många människor och småföretagare i stickbranschen just nu. Hur kan man stötta?
Några tips är att köpa extra mönster nu, från dina favoritdesigners. Jag har t.ex. köpt ett helt gäng från Woolly Wormhead (Ravelry) och Karie Westerman (Ravelry), två människor jag tycker mycket om och vars mönster jag verkligen uppskattar. Jag tänker köpa mönster från Sofia Kammeborn (Queen of Kammebornia) också. Dessa är några av mina favoriter, du har säkert egna. Om du kan, passa på att köpa extra mönster nu och stötta dem. Många kurser och andra träffar ställs in nu och det blir tufft ekonomiskt!

Om du inte vet riktigt vad du vill ha just nu: köp presentkort! Det kan man ju göra överallt hos de företagare man tycker om och är rädd om. Frisören, garnbutiken, loaka caféet, vad som helst.

2 kommentarer

  1. Presentkort är nog ingen jättebra idé just nu för om de går i konkurs så förlorar man värdet på presentkortet. Så varor är nog bättre. mvh Anna

    1. Author

      Ja, fast jag ser det som att man gör något bra, en god gärning. För mig är inte det viktigaste att just jag får ut något av det, i det här läget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *